Бонбонен букет за специален жест

Бонбонен букет
Шоколадова бонбониера

Шоколадовите бонбониери

се приемат за изискан и предпочитан подарък още във Френския двор. Именно във Франция и Италия възниква традицията на годишнини, сватби или религозни празници да се поднасят лакомства, опаковани в красива кутия. Постепенно малките подаръчета със сладки изкушения придобиват по-големи размери и се превръщат в цели букети от бонбони.Тази идея се развива и допълва до внушителни композиции от цветя, бонбони, ленти и хартия. В различните страни предпочитанията към подслаждащите дарове са различни – докато французите и италианците са любители на шоколада, в Германия вкусовете са насочени към карамела. Носещи френския чар, декорациите от бонбони стават все по-изтънчени и завладяват цяла Европа.

В Америка тази традиция има своя специфичен облик – бонбониерите са във формата на букет, съставен от бонбони и лъскави ленти. Дори се комбинират близалки или парченца шоколад, увити в блестяща хартия.

Сладките букети (candy bouqets)

стават любим подарък при първа среща, за рожден ден и за всеки друг повод. Дори възникнал и мъжки вариант – бира или друга напитка с лека почерпка, оформени като букет! И днес това е често срещан подарък по време на футболни шампионати. В интернет можете да попаднете на американски сайтове, които съветват стартиране на собствен бизнес чрез правене на сладки букети, като посочват убедителни причини за това, някои от които са: това е приятно занимание с много клиенти и начин да направиш някого щастлив.

Впоследствие наборът от шоколадови лакомства започва да се украсява с различни опаковъчни материали, коприна, мъниста, панделки. Като помощни средства се използват клечки за зъби, шишчета, цветарска тел, гъби и тиксо. Често композициите се поставят във вази, кашпи или кутии. Така съчетаването на разнородни елементи в хармония може да превърне дори обикновените бонбони в ефектен и желан подарък.

Невероятни идеи за бонбонени аранжировки

можем да открием в руските сайтове и социални мрежи. Те не се изчерпват само с форма на букет от цветя, а се разпростират до най-различни хрумвания за форми според повода, за който е предназначен подаръкът. С бонбони могат да се напълнят конструкции на самолети, кораби, пистолети, автомобили, животни, птици и различни предмети, плод на въображението на автора. Творбата е толкова красива и ефектна, че получателят трудно би я развалил, за да консумира бонбоните!

И за да провокираме творческото ви вдъхновение за изработка на такъв нестандартен подарък, ето едно малко уроче в снимки – как да направим

Бонбонен букет от кали

Най-напред изрязваме от бяла креп хартия (квадрати с размер 10х10см) листенца, както е показано на снимката. На клечица или дървено шишче закрепяме с тиксо един от любимите ни опаковани бонбони. Поставяме бонбона в средата на листенцето и го увиваме в него.

Долния край залепяме и оформяме с притискане и разтягане на креп хартията извитите ръбчета на калата. Готовите стръкчета сладки цветя подреждаме в кошничка или опаковаме в снопче с панделка. Бонбоненият букет е готов да изненада приятно получателя си.

Да изработим сами подарък за приятел е знак на особено внимание и отношение. А когато подаръкът е ръчно аранжирана бонбониера, въздействието е несравнимо. За да го направим, не са необходими специални художествени умения. Нуждаем се от търпение, сръчност, въображение и усещане за мярка кога пищността преминава в кич.

Най-често семплите и естествени форми са тайната на красивия завършек!

Заповядайте в нашия магазин и разгледайте какви материали за декорация предлагаме!

Креп хартия
Креп хартия

Leave a Reply