Дизайнерска хартия „Винтидж рози“

Днес ще направим ревю на нашето дизайнерско блокче от хартия за картички „Винтидж рози“. То се състои от 36 листа – по три от 12 прекрасни дизайна. Плътността на хартията е 190 гр/кв.м – отлична за всички скрапбукинг проекти. Размерът е 15х15см. Посветихме нашето първо блокче на розите с винтидж излъчване -любима тема за повечето хоби занимания. Основните мотиви са в 6 цвята, всеки с по 2 варианта – един с акцент и един в същата гама, подходящ за фон и допълнение. Към три от мотивите добавихме и по-малки картончета, подходящи за табелки (тагове).

Дизайнерска хартия
Дизайнерско блокче „Винтидж рози“

Дизайнерската хартия се предлага във всички възможни опаковки: блокче с 36 листа и 12 дизайна – по три от всеки, блокче от 12 листа – по 1 от всеки дизайн, отделни листове от всеки дизайн 15х15см и 7х15см, комплект тагове – по три от 3 дизайна.

От всички дизайни Гери направи по една картичка. Идеята й беше да добави обемни елементи, основно цветя и листенца, които да се впишат към отпечатаните върху хартията и да ги допълнят. Освен това тя реши да не използва готови цветя, а да ги направи сама от отпадни парченца тишу хартия и картончета. Добави също цветни панделки, тичинки и перлички. Нейната слабост като материал е хартията (но след вълната), затова често в проектите й присъстват квилинг елементи, които са тонирани с подходящи мастила.

Дизайнерска хартия в пепел от рози

Най-харесвана се оказа картичката от дизайна в розово, може би заради нестандартната идея да завие едно от ъгълчетата с орнаменти в центъра. Използвала е различни видове пънчове за листенцата и малките цветенца. Големите цветя са от навити изрязани на машинка елементи, които можете да закупите от нашия магазин. Парченцето розов тюл под панделката е прекрасно допълнение към цвета на хартията. Ако все пак не разполагате с време и ви трябва „бърза“ картичка без толкова много елементи, можете да използвате всеки от двата дизайна и самостоятелно, като просто ги залепите върху основа от картонче и ги украсите с панделка.

Дизайнерска хартия в синьо

Подобна украса Гери използва и при варианта в синьо – той се превърна в картичка – плик. На нея най-ясно личи как обемните цветя до такава степен пасват като цветове и аранжировка към отпечатаните, че офирмят с тях една обща композиция в очертанията на рамката от дизайнеркото картонче. Табелката с пожеланието си е намерила чудесно местенце между краищата на орнаментите.

 

Дизайнерска хартия
Комбиниране на мотива от хартията с обемни елементи

Дизайнерска хартия в кафяво

За дизайните в кафявата гама Гери използва тишу и креп хатрия, хартиен шнур и рафия, от които направи по едно стръкче розичка, допълваща картинката. Освен това добави тичинки и очертания с контури. Моделите с афеловата кула дават доста възможности за комбиниране, защото имат два акцента в съчетание с фон и бордюр.

Формата и размера на мини розичките от бордюра на дизайнерската хартия са дублирани отново с обемни цветя, типично за почерка на Гери.

Дизайнерска хартия
Допълване на красивите рози от хартията с обемни розички

Дизайнерска хартия в охра

Към хартията в цвят охра може да се използва и табелката от малкото картонче, върху която да отпечатите пожелание с принтер или печат и мастило. Друг вариант е да не изрязвате табелката, а да запазите картончето цяло и върху него просто да напишете името на получателя на подаръчето ви. А защо не и за означаване местата на масата, на които ще настаните гостите си?

Дизайнерска хартия в зелено

Идва ред на дизайна в сиво-зелено, в който са съчетани рози, бордюри и блед фон с орнаменти. И тук табелката може да има много приложения. В примерната си картичка Гери е използвала изрязани на машинка цветя и пеперудка, тичинки и перлички. Този път е струпала обемната украса в тъмната ивица на хратията, но тя е в близки до основата цветове, за да не отнема от красотата на розите в ъглите.

Дизайнерска хартия в лилаво

Шестият дизайн е в лилаво – малък букет от рози върху избелял фон, съчетан със силуета на прекрасна улична лампа и орнаменти. Вторият вариант, в който преобладава фона, и табелката дават възможност за няколко картички от една серия. В картичката на Гери грабва съчетанието на лилавото с основата в прасковено и подчертаването на орнаментите с контур.

Това беше последната от първата серия картички с нашето дизайнерско блокче „Вентидж рози“. Всички те могат да бъдат закупени от нашия магазин. Очаквайте нови идеи с дизайнерската ни хартия, които ще публикуваме на страничката ни във Фейсбук.

Ако сме ви вдъхновили и имате желание да сътворите своя картичка или албумче, вижте и останалите продукти, които предлагаме: цветя от ръчна хартия, панделки, камъчета, печати и мастила, картончета и албумчета и др. Можете да се включите и в някое от творческите ни занимания по скрапбукинг, които организираме при проявен интерес, достатъчно е да ни пишете или позвъните!

Leave a Reply