Коледни свещи с декупаж и восъчни бои

Скоро ще ни завладее празничното коледно настроение, ще започнем да подготвяме изненади и подаръци. Свещичките са прекрасно допълнение към домашната украса и към всеки подарък. Ние обичаме да ги украсяваме сами и затова днес ще ви покажем как декорираме коледни свещи с декупаж и восъчни бои.

Декупажът е по стандартния начин, за който сме разказвали много пъти. Разликата е, че ползваме декупажно лепило за свещи, което съдържа восък, не лъска и покрива салфетката плътно и без гънки. В нашия магазин ще го откриете ето тук.

Восъчните бои са на водна основа в опаковки за контури за по-лесно очертаване и рисуване. Който желае обаче, може да отсипе в съдче и да ги смесва и нанася с четка. В магазина ни боите са ето тук.

Понеже техниката не е трудна и не се нуждае от обяснение, сме подготвили кратко клипче за това леко и приятно занимание.

Ето и още една идейка от нас. Помогнете на Движението на българските майки – дарете част от вашите декорирани свещички за техния коледен базар – така не само ще станете съпричастни към тяхната кауза, но и ще зарадвате този, който ще си купи.

Ето и други модели на коледни свещи с декупаж и восъчни бои, които сме правили. Тук имаме и добавена зърниста паста за имитация на сняг.

Свещи с декупаж и восъчни бои.
Свещи с декупаж и восъчни бои.

Май се замечтахме по коледните светлинки и игривите пламъчета на празничната украса…Спокойна неделна вечер, приятели!

Leave a Reply