Неделна среща с Боряна Александрова

Днес при нас в „Неделна среща“ е Боряна Александрова. Много се радваме, че прие поканата ни, защото освен безпорна креативност тя носи в себе си вдъхновяващ позитивизъм и той личи от всяко нейно декупажно творение! Ето какво научихме за нея.

Неделна среща с Боряна Александрова
Неделна среща с Боряна Александрова

 

Накратко за мен

Привет! Аз съм Боряна Александрова от гр.Горна Оряховица. Неочаквана беше за мен поканата да бъда ваш гост. Тя ме направи изключително изненадана и щастлива, че сте оценили творенията ми. По професия съм медицински лаборант, което всъщност няма нищо общо с хобито ми – декупаж. Омъжена съм и имам дъщеря на 18 г. и син на 10 г. Те са моята подкрепа и критика за нещата, които творя.

 


Откога се занимавам с ръчно изработени неща

С декупаж се занимавам от три години, като интереса ми към него привлече едно предаване по телевизията. След това отидох в първото магазинче за хоби материали и си купих основни неща за изработването на един дървен панер. Взе, че се получи. Започнах да търся повече информация в интернет (а така попаднах и на вас и вашите материали ) и да гледам клипове на демонстрации за използване на материалите. Днес пробвам едно, утре друго и така постепенно навлязох в света на декупажа. Сега всяка свободна минута отделям на него, защото стана моя страст.

Какво изработвам най-често и кои са любимите ми техники

Обичам да декорирам кутии тип книги, кутии за бижута, изобщо всякакви дървени предмети. Обичам да ги украсявам и състарявам, като им придавам един стар, романтичен стил. Предпочитам да използвам лазерни разпечатки, пасти за релеф, вакс-пасти и патини, силиконови отливки, които да предадат този ретро стил. Няма да скрия, че често се допитвам и консултирам с баща си, който е художник и има доста опит в изкуството. А той е и моя най-голям критик. Нещата, които изработвам, са за  подаръци на приятели или поръчки от приятели. Щастлива съм, когато видя положителната емоция и усмивките, когато видят какво съм изработила.

Какво все още не съм пробвала

Мисля, че доста неща не съм пробвала, а и излизат нови и нови. Бих желала да се науча да декорирам стъклени чаши – нещото, което в последно време ми привлича вниманието.

Мястото, където показвам сътвореното от мен

Сама снимам творенията си, но ги качвам само на личната си страница във Фейсбук – Боряна Алексанрова, а също така и в групи за декупаж във Фейсбук, защото нямам друго място, където да ги покажа.

Желая на всички весели и щастливи предстоящи празници и една мирна и ползотворна Нова година!

Неделна среща с Боряна Александрова
Декупаж от Боряна Александрова

Leave a Reply