Неделна среща с Веска Матова

В навечерието на Коледа неслучайно поканихме да ни гостува един безкрайно енергичен и позитивен човек от нашия град. Това е една дама, която цени нещата, скрили в себе си уют, настроение и емоция. Тя не спира да твори за своя дом, офис, за близки и приятели, както и за благотворителност. Не спира да радва и да вдъхновява всички около себе си. Не спира да се наслаждава на красотата на живота и човешките ценности. Представяме ви Веска Матова.

Декупаж от Веска Матова
Неделна среща с Веска Матова

Накратко за мен

Здравейте и от мен, Веска Матова от Пазарджик. Много харесвам това, което правят „усмихнатите момичета“ и затова приех да бъда следващият им гост. Иначе аз не съм на нивото на предишните гостенки като изпълнение, но съм болна от същата болест като тях :).

По професия съм счетоводител и много си харесвам професията. Имам малка, както казват, „бутикова“ канторка.

Семейна съм – имам двама прекрасни сина и засега две внучета, които обожавам. Според мен в живота на един човек семейството е най-важната част, а моето е чудесно. Разбираме се и се подкрепяме взаимно.

Откога се занимавам с ръчно изработени неща

Винаги съм харесвала ръчно изработените неща, защото са индивидуални и неповторими и лични, но за декупажа ме запали Ева от предишно интервю. Преди 2-3 години приключихме годишно фирмата й и тя ни направи подарък една кутия с ангели, която и до ден днешен стои пълна с бонбони в кантората. Толкова ни втрещи, буквално, красотата й и възможността да сътвориш със собствените си ръце такова нещо, че се запалихме всички в кантората и ходихме на няколко работилнички, организирахме благотворителна продажба на наши произведения за Коледа и макар да не бяхме особено добри в началото, ентусиазмът ни беше завиден.

Какво изработвам най-често и кои са любимите ми техники

Всичко, което правя, е за подаръци на близки и приятели. Харесва ми да подарявам към основния подарък нещо изработено от мен дори само като акцент. Смятам че така хората се чувстават специални и обгрижени и усещат празника си по-пълен. Освен различни кутии, коледни играчки и различни видове украса, много харесвам стила „Шаби шик“ и всичко, каквото правят в „Тилда“. Аз самата се опитвам върху мебелите в къщи и мисля, че се получава.

Какво все още не съм пробвала

Много неща, разбира се, не съм пробвала. Както казах, обожавам стила на „Тилда“ и искам да направя на моята внучка одеало – тип пачуърк. Интересни са ми и техниките „Оne stroke“, ебру, плъстенето.

Мястото, където показвам сътвореното от мен

Понеже всичко, което правя засега, е за подаръци и лично, рядко снимам и качвам в страничката ми във Фейсбук. Все пак хобито ми е на етап преди всичко удоволствие. Определно смятам, че в България пазарът не оценява стойността на едно ръчно изработено изделие /за съжаление/. Затова е похвална инициативата ви да дадете поле за изява във виртуалното си пространство на хората, които с ръцете си творят радост.

И тъй като сме в навечерието на прекрасен празник, искам да завърша с една много хубава мисъл на Джон Уесли – правете всичкото добро, на което сте способни, с всички средства, които имате, по всички начини, които знаете, на всички места, където можете, на всеки човек, на когото можете, докато можете !!!

Неделна среща с Веска Матова
Декупаж от Веска Матова

Leave a Reply