Неделна среща с Ева Добрева

Скъпи приятели,

Ние вярваме и винаги сме казвали, че черпим вдъхновение от вашата оценка и интерес. Невъзможно е да вървим напред без вас, които влагате частица от себе си в своите ръчно изработени неща.

Затова решихме да отделим част от неделните си публикации на срещи с интересни и креативни личности, които развихрят въображението си в изработката на картички, подаръци, украси и други уникални предмети.

Избрахме наш първи гост в рубриката „Неделна среща“ да бъде едно лъчезарно и пълно с идеи момиче от нашия град – Ева Добрева. Ето какво ни разказа тя за себе си и своите творения.


Неделна среща с Ева Добрева
Ева Добрева – ръчно изработени покани, декорации, подаръци

Ева Добрева

„Подаръци, картички и разни красиви неща“

Накратко за мен

Здравейте! Благодаря сърдечно на Smile Arty за поканата да гостувам в новата рубрика.

Много съм развълнувана и щастлива, че съм избрана точно аз да бъда първият гост.

Обожавам да правя ръчно изработени неща, затова превърнах хобито си в професия и вече 6 години изработвам картички, подаръци, покани, аксесоари за сватби и кръщене, букети и декупаж на всякакви предмети и мебели. В началото – плахо… само на близки и приятели, а сега мога да кажа с гордост, че имам доста клиенти, които ми имат доверие и вече години наред са моята радост и стимул да продължавам да творя.

Семейна съм, имам син на 18 години и съпруг, които много ме подкрепят и с усмивка приемат всички четки, боички, кутийки и фльонги, в които постоянно съм затрупана.


Откога се занимавам с ръчно изработени неща

Първото ми творение беше букет за абитуриентка, към който трябваше да измисля нещо за паричките и така започна всичко….. първата ми картичка. Толкова се развълнувах от това, как беше приет подаръкът и каква радост бях донесла, че това беше началото на моята страст.

Започнах да се интересувам и да издирвам различни материали за картички, за подаръци и така попаднах на Хоби клуб „Усмивка“, които ме научиха и ми откриха не просто хоби, а един нов свят за мен и моята голяма любов -Декупажа. Изключително съм благодарна на целият екип за вдъхновението, опита и вниманието, защото те са причината вече шеста година да работя само и единствено това, което обичам.

Какво изработвам най-често и кои са любимите ми техники

Най-често изработвам за клиентите ми и за моите близки картички, подаръци за рождени дни и различни аксесоари за сватба, кръщене. Любимите ми техники при картичките са с печати и мастила, топъл ембосинг, сух ембосинг. Но най-голямата ми любов е декупажа (и по-специално декупаж на стари предмети и мебели от дърво, стъкло). За мен е вълшебно това, как вдъхва втори живот на предметите, превръщайки ги в истинско произведение на изкуството. Обожавам техниката за състаряване – Shabby chiс, салфетната техника и работата с различните пасти за релеф.
Виждайки реакцията на моите клиенти и близки, вярвам, че ръчно изработените подаръци носят радостни емоции и положителна енергия, защото в тях са вложени много труд, желание и любов към всеки детайл. Подарявайки такъв подарък, ние показваме на човека, че сме се постарали специално… колкото е специален и той за нас.

Неделна среща с Ева Добрева
Декупаж – комплект, Ева Добрева

Какво все още не съм пробвала

Имам желание да пробвам още много, много….. непознати за мен техники и бих опитала различните видове напукване, обратен декупаж, както и работа върху текстил.

Мястото, където показвам сътвореното от мен

Това е страничката ми във Фейсбук – нарича се „Подаръци, картички и разни красиви неща“.


 

 

One Response

  1. Поли Шалганова

    Прекрасна като визия,като душевност,като приятел……като човек!Евче,твори своите невероятни неща,доставяй ни наслада и удоволствие!

Leave a Reply