Работа с шаблон и декупаж върху текстил

Днес сме посветили публикацията си на нещо по-различно – работа с шаблон и декупаж върху калъфка. Върху текстил освен да залепим салфетка или декупажна хартия можем да направим и шарки с помощта на шаблон. С една обща идея ще се получи цяла серия, която ще ни зарадва и стопли в хладните дни: калъфки, покривки, калъфи за столове, престилки, а защо не и перденца.

Работа с шаблон и декупаж върху текстил
Работа с шаблон и декупаж върху текстил

Основата, върху която работихме, е сива и малко безлична, но пък позволява комбинация както с контрастни цветове (вишнево например), така и с по-пастелна гама. Ние използвахме светла и не много ярка златиста боя, към която подбрахме подходяща салфетка. Темата е есен – времето, когато летните преживявания отстъпват място на домашния уют в очакване на зимните празници.

Необходими материали за работа с шаблон и декупаж въврху текстил:

Бордюрен шаблон;

Лепило за декупаж върху текстил и спрей за шаблони;

Металическа боя.

Работа с шаблон и декупаж върху текстил
Необходими материали

 

Когато работим върху текстил, е добре не само да закрепим шаблона с хартиено тиксо, а също да ползваме спрей за шаблони. Това е монтажно лепило, което не оцветява и не зацапва основата, върху която залепваме шаблона. Освен това се измива лесно от него. Позволява плътно прилепване и предотвратява проникване на боя отдолу под шаблона.

Освен различната основа днес нов е и начинът на представяне на урочето – за по-лесни техники вече ще подготвяме кратки клипчета, записани по време на работа. Всички необходими материали ще окриете в нашия магазин www.smilearty.com. Надяваме се това да ви хареса!

 

Ето и още една комбинация на сивото с тъмно червено, ангелче от салфетка и едно от новите ни шаблончета, която изпробвахме върху обратната страна на калъфката:

Бордюр от шаблон върху текстил
Бордюр от шаблон върху текстил

Не забравяйте, че декорираният текстил се фиксира с ютия през парче плат – глади се около 3 мин. на степен „памук“ и без пара. След това може да се пере в пералня на ниска температура.

Очаквайте нови идейки в публикациите ни всяка неделя от началото на октомври до края на април! Ще се радваме, ако урочетата на Smile Arty ви харесват и вдъхновяват.

3 Responses

  1. Стефана Стоянова

    Страхотни сте! Да сте живи и здрави! Благодаря Ви!

  2. Belíssimo trabalho

Leave a Reply